Blue Peel

Blue Peel er en kjemisk peeling der huden påføres trikloreddiksyre sammen med en blå base. Den er velegnet til kosmetisk hudforbedring, reduserer solskader og rynker, fjerner pigmentflekker og fine linjer, og har en viss oppstrammende effekt.

Peeling gir huden et yngre og friskere utsende fordi den stimulere kollagenet og de elastiske fibrene i selve lærhuden. Rynker, arr og pigmentflekker reduseres. Peeling gjør ikke huden tynnere.

Hvilket resultat kan du forvente?

Før peeling anbefaler vi at huden behandles med vårt kremprogram i seks uker. En peeling kan eventuelt kombineres med andre ansiktskirurgiske inngrep. Ved Blue Peel oppstår en lett brennende følelse som varer i noen minutter. Det benyttes kaldluftsvifte for å kjøle ned huden. Vi gir også smertestillende og beroligende middel. Man kan derfor ikke kjøre bil selv etterpå.

Etter behandlingen

Etter Blue peel kan huden hovne opp og føles noe stiv og stram, men uten smerte. Det tar ca. 8-10 dager før sårene etter peelingen er grodd, og du kan bruke sminke igjen. I denne perioden er det viktig at du ikke river eller drar i de løse hudflakene. Etter en Blue Peel ser huden som regel bra ut etter 14 dager og man kan starte med kremprogrammet igjen.
Et område som er peelet skal ikke utsettes for soling, du må alltid bruke høy solfaktor.

Mulige komplikasjoner

Det er sjelden at man får komplikasjoner etter den nye metoden, men brune flekker og rødme er vanlig og de forsvinner etter kort periode.

Les mer om ZO Skin Health her.