Laserbehandling

Laser har blitt vanligere og vanligere å bruke for å gjevne ut rynker, fjerne uønsket hårvekst og pleie huden. Vi har erfarne leger som utfører våre behandlinger slik at du kan føle deg trygg og godt ivaretatt hos oss.

Behandling med CO2 Fraxel Repair laser

Hvordan fungerer det?

Med ordet «fraksjonert» mener man oppdeling (fraksjonering) av én laserstråle ved hjelp av et glassfilter hvor dette fører til ekstremt mange mikroskopiske små stråler. Disse små strålene lager mange mikroskopiske sår i behandlings området som går ned igjennom det øverste hudlaget. Behandlingen starter kroppens naturlige mekanismer til å produsere nye hudceller, kollagen og elastin. Kollagen gjør huden» stø» og sterk, mens elastin gir huden smidighet og elastisitet .

CO2-laserbehandling brukes vanligvis for å redusere rynker i ansiktet eller for å behandle andre hudtilstander, som for eksempel arr etter kviser. Behandlingen egner seg for finere rynker, f.eks. rundt munnen eller øynene samt eventuelt i pannen. Det er mulig å behandle hele ansiktet med laser, men laserbehandling egner seg ikke for resten av kroppen.

Laserbehandling er et alternativ til kjemisk peeling ( etsing av huden) og er en mer forutsigbar og sikrere metode. Laserbehandling av rynker i ansiktet erstatter ikke ordinær kirurgi, f.eks. ansiktsløft. Hvis man har grove rynker/dype folder, hjelper det ikke med laser.

CO2-laseren utstråler en intens lysstråle som varmer og fordamper hudeoverflaten. Dette gjøres så presist at det ikke påvirker huden omkring. Det kan sammenlignes med en overfladisk brannskade, som krever daglig stell i form av rensing og smøring av salve for å holdes fuktig. Såret leges normalt etter 4-10 dager, noen ganger kan det ta 14 dager. Det er viktig å forberede seg mentalt på hvordan ansiktet vil se ut under helningsfasen, man kan evt se videoer og bilder på youtube og google. Det anbefales å planlegge i god tid slik at man kan holde seg innendørs og få ro til å hvile i helningsfasen, mange vil synes det er ubehagelig å vise seg offentlig mens huden leges pga sårhet og rødmen. Vi anbefaler å være innendørs minst de tre første dagene.

Hvem egner seg for laserbehandling?

De lyse hudtyper egner seg aller best for laser. Jo mørkere hud man har, desto større er risikoen for pigmentforandringer, både mørkere pigmentering og tap av pigment. Dette er årsaken til at de aller fleste er tilbakeholdne med å behandle mørkhudede. De vanligste områdene som behandles er rynker rundt munnen og øynene. Det er imidlertid blitt mer og mer vanlig å behandle hele ansiktet, såkalt ”fullface”.

Selv om laserbehandling gir en viss oppstramning av underhuden er det viktig å være klar over at man ikke fjerner overskuddshud eller heng. I prinsippet gjør man en overflatebehandling av huden, som gir den ett friskere og glattere preg. En laserbehandling kan således ikke erstatte en ansiktsløftning.

Vi må utsette behandlingen dersom du har aktiv herpes eller pågående infeksjoner i ansiktet forårsaket av bakterier, herunder aktivt akne-utbrudd. Vi vil også være tilbakeholdne med å behandle pasienter som har tendens til å lage stygge arr/hypertrofiske arr eller har lett for å få pigmentforandringer.

Forberedelse før behandling

 • For å motvirke infeksjoner behandles alle pasienter med antibiotika og anti-virus midler fra dagen før laserbehandlingen. Legen du var hos vil skrive ut resept til deg som du henter og bruker som anvist på pakningen.
 • Man må også kjøpe en desinfiserende såpe som heter Hibiscrub reseptfritt på apoteket som man vasker seg med kvelden før og morgen behandlingsdagen.
 • Frastå fra røyking minst 5 dager før behandling.
 • Konsulter med lege ang bruk av blodfortynnende preparater. Man skal stoppe bruk av disse 1 dag før behandling.
 • Ikke bruke preparater med A-vitamin eller E-vitamin 1 uke før behandling.
 • Behandlingen kan ikke utføres under graviditet

Forløp selve behandlingsdagen

 1. Pasienten møter 30 min før behandling.
 2. Det brukes lokalbedøvelse under behandlingen, og det gis smertestillende og beroligende medisiner før man setter lokalbedøvelse.
 3. Man vil få smertestillende behandling.
 4. Vi vasker og renser ansiktet ditt  og smører på en lokalbedøvende salve.
 5. For å beskytte øynene dine under behandlingen vil vi bruke øyedråper og beskyttelsesbriller i metall. Du vil ikke kunne se noe mens beskyttelsesbrillene er på.

Denne kombinasjonen og smertelindringen vil da ha effekt når behandlingen starter og selve behandlingen er som regel helt smertefri, men noe brennende og stikkende følelse kan oppstå. Etter behandlingen smører vi på lindrende fuktighetskrem.

Etter utført behandling så skal du slappe av og hvile her hos oss i ca 30 min, etter det kan du reise hjem. Pga smertestillende medikamenter kan du ikke selv kjøre bil og vi anbefaler at du skaffer transport og evnt avtaler at noen kan følge deg hjem.

Fjerning av uønsket hårvekst med laser

Vi ønsker å hjelpe deg på best mulig måte. Bestill en time hos Byporten Legesenter. i dag! Du kan føle deg trygg på du vil bli fornøyd med resultatene.

Les mer om hudbehandling her.