Labia plastikk

Labia plastikk/kjønnsleppereduksjon. Det er viktig å tenke på at vi alle ser forskjellig ut. Akkurat som at alle har forskjellig utseende på øyne og hårfarge, ser vi også forskjellig ut nedentil. Og alt er normalt. Noen kan oppleve at de indre kjønnsleppene kan skape problemer ved aktivitet. Man kan føle sårhet og irritasjon. Ved samleie kan noen føle at kjønnsleppene dras inn.

Vi setter først alltid opp en konsultasjon til gynekologen for en samtale og vurdering av labia plastikk, her vil du få svar på det du måtte lure på samt at gynekologen går igjennom inngrepet og hva du skal forholde deg til etterpå.

Ved kjønnsleppereduksjon reduserer gynekologen lengden på de indre kjønnsleppene. Operasjonen utføres i lokalbedøvelse, dette er det eneste av ubehag du vil føle under inngrepet. Du vil få resept på smertestillende hos gynekologen til å ta etter inngrepet, samt antibiotika i 3 dager. Selve inngrepet tar ca. 60 minutter og du kan dra hjem etterpå. Det blir satt opp en kontroll time til gynekologen 1 uke etter inngrepet. Deretter tar du selv kontakt ved behov.

Du kan dusje dagen etter inngrepet. Fysisk aktivitet og samleie kan gjenopptas som normalt etter 2-3 uker, noe individuelt.

Ta kontakt med oss for å sette opp en konsultasjon. Det er Gynekolog og kirurg Damia Al-Heeti som utfører labia plastikk.