Ultralyd i Oslo – Kort ventetid

Hos oss kan alle bestille time «uavhengig av fastlegeordningen, våre gynekologer har lang erfaring i faget og utfører både 3D og 4D ultralyd. Vi har sentral beliggenhet midt i Oslo sentrum og holder åpent alle hverdager fra 8-21.

Hva er ultralyd?

Ultralyd er lydbølger med en frekvens som er høyere enn menneskets øre kan oppfatte. Gjennom en probe sendes lydbølger inn i kroppen. Som ekko reflekteres litt av lyden tilbake når lyden passerer forskjellige vev. Reflektert lyd fanges opp av en sensor slik at en datamaskinen kan bruke ”ekkoet” til å lage bilder. Dette brukes som metode for å undersøke fosteret.

Tidlig ultralyd-kontroll

Tidlig ultralyd gjøres normalt i perioden mellom uke 7 og uke 12. Første ultralyd gjøres i uke 7 + eventuelt gjentas undersøkelsen i uke 9. Dette avtales i samråd med spesialist etter første kontroll. Hensikten vil være å følge med at svangerskapet fortsatt utvikler seg normalt.

Noen ganger anbefales det også å sette opp en kontroll 2-3 uker etter dette (uke 11-12).

Hva er 3D og 4D?

En 3D ultralyd er bilder av fosteret i farger og 3D, mens 4D er film. Pasienter opplever både stor glede og trygghet av å få utført dette og våre gynekologer har lang erfaring i faget.

Damia Al-Heeti praktiserer, i tillegg til jobben hos oss på Byporten Legesenter, som overlege på Kongsvinger sykehus. Hun er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer.

Vanlige årsaker for at kvinner ønsker tidlig ultralyd er:

  • usikkerhet om svangerskapets lengde
  • blødning i svangerskapet
  • tidligere spontanaborter
  • spørsmål om flerlingesvangerskap

Når utføres 3D/4D?

3D/4D utføres f.o.m uke 26, men helst fra uke 28 t.o.m uke 33, da dette gir best bilder erfaringsmessig. Vi gjør oppmerksom på at det er ingen garanti for hva man vil se, det kommer an på hvordan barnet ligger.

Ta kontakt

Usikker rundt graviditet eller ubehag i underlivet? Da bør bestille en konsultasjon hos en av våre gynekologer. Les mer om gynekologi her.

Priser

For full prisoversikt over alle konsultasjoner klikk her.

Vi ønsker å hjelpe deg på best mulig måte når du trenger hjelp. Velkommen til oss på Byporten Legesenter.