Tannforsikring – noe for deg?

Tannforsikring har eksistert i mange år i USA, der bruker man mange tusen i måneden på å forsikre seg mot alt av sykdom inkludert tannhelse. I Norge har vi vært bortskjemt med slikt. Staten dekker alt av helserelaterte plager, fra halsen og ned i hvert fall, men ikke oppover. Det er underlig da tannhelse er vel så viktig som resten av kroppen.

tannglass

 

Tannforsikring i Norge

Har du hatt tannverk noen gang skjønner du hva jeg mener. Det er ikke lenge du kan utsette tannlegebesøket når du har tannverk, det er rett og slett uutholdelig. Og uutholdelig kan det også være for lommeboken. Tannforsikring har eksistert i Norge lenge, men ingen har vært spesielt gode. Det har vært komplisert med oppgjøret i etterkant og det har dekket lite. Nå har det kommet en ny ordning som vi er så heldige å få lov å prøve ut sammen med IF. Når du er ferdig hos tannlegen og oppgjørets time er kommet er det bare å tusle hjem, alt går automatisk mellom oss og IF. Ingen papirer eller utlegg som etter hvert blir refundert er nødvendig. Enkelt og greit!

Men lønner det seg med tannforsikring da? Tannlegene her hos oss har prøvd å regne på dette. Hva er vanlig gjennomsnittlig tannlegebehov i løpet av ett år? Hvor mye blir dette i kroner og ører minus årspremien og egenandel på tannforsikring? Skulle gjerne kommet med ett svar med to streker under, men det er så klart helt umulig. Det er ikke sikkert det alltid lønner seg i kroner og ører, men liker du forutsigbarhet og hater uforutsette store regninger er dette et godt alternativ for deg. Jeg har jo forsikret huset mot brann, men det har heldigvis ikke begynt å brenne ennå…

logo-ifVil du vite litt mer om tannforsikring kan du gå inn her.