Tannimplantater

Tannimplanter

Vi gjør tann implantater hos våre tannlegesenter i Oslo sentrum, Ullevål og Asker.

Tannimplantater er en avansert behandlingsform der tannlegen lager tannerstatning på kunstige røtter i metall. De er derfor ikke avhengig av brukbare tannrøtter eller feste i nabotenner som ved vanlige krone/broarbeider. Kjevebenet må ha en viss tykkelse/høyde, men de fleste oppfyller dette kravet.

Tannimplantater hos oss:

Behandlingen starter med omfattende planlegging med røntgenbilder av kjeven. Deretter festes en metallrot (titan) til kjevebenet , og en krone eller bro konstruksjon festes etter noen måneder til den da fastgrodde roten. Behandlingen er kostbar og krever spesiell kompetanse. Det er mulig å erstatte nesten alle tapte tenner med implantat.
Tannerstatning med implantater er en vel utprøvd behandlingsmetode med en klinisk dokumentasjon som strekker seg over 40 år. I nesten alle tilfeller går det å få tenner som sitter fast og ser naturlige ut med denne behandlingen.

Grunnstoffet titan(Ti) aksepteres av kroppen nesten som om det var dens eget vev, og dette gjør at pasienten kan få nye røtter fremstilt i titan som vokser fast i kjevebenet. Med en liten operasjon vil kirurgen feste titanskruer/tannimplantat, eller fiksturer som er fagbetegnelsen, i kjeven. På fiksturen festes siden et lite mellomstykke også kjent som distanse som stikker så vidt gjennom tannkjøttet. En krone eller bro skrues deretter fast på distansen.

Når behandlingen utføres er det viktig at pasienten er frisk, men også pasienter med kroniske sykdommer under medisinsk behandling kan få utført tannimplantatbehandling.
For godt og langvarig resultat er det viktig med en frisk munnhule uten kariesangrep eller tannkjøttproblemer.

Høy alder er sjelden er problem. Røyking frarådes når man gjør implantatbehandling da det er større fare for komplikasjoner med bentap.

Kontakt oss for undersøkelse:

Ta kontakt med en av våre tannlegeklinikker i Oslo sentrum, Ullevål eller Asker i dag for en time for å vurdere din situasjon angående tannimplantat. Bestill en time i dag for rask konsultasjon og god behandling!