Tannlegeundersøkelse

Tannlegeundersøkelse i Oslo sentrum, Ullevål og Asker

Det  er viktig at man jevnlig gjør en undersøkelse hos tannlege slik at begynnende problemer med tenner, tannrøtter, tannkjøtt og øvrig munnhule avdekkes i en tidlig fase.

Dette så du slipper smerter samt eventuelle store og kostbare inngrep. Tannlegeundersøkelser er en liten kostnad å bruke med tanke på hvilke problemer og inngrep man kan slippe å gjøre på lang sikt. Det handler om å investere i seg selv og egen helse.

Hva innebærer en tannlegeundersøkelse?

En tannlegeundersøkelse hos Praxisklinikkene i Oslo og Asker innebærer:

  • Røntgenbilder for å kartlegge sykdom i tenner og omkringliggende vev
  • Tannlegen undersøker tenner og munnhule/omkringliggende vev klinisk
  • Du får rengjort tennene dine profesjonelt både ved pussing og fjerning av tannstein
  • Du får gode råd om hvordan du skal ta vare på tannhelsen din fremover
  • Dersom du har et behandlingsbehov vil du få et overslag fra tannlegen på hva det vil koste. Dette får du skriftlig om behandlingen koster over 4000.- kroner. Det er du som avgjør når og om du går videre med den foreslåtte behandlingen.

Vi kan også tilby OPG-røntgen hos våre klinikker i Oslo sentrum, Ullevål og Asker. OPG står for OrthoPantoGram og er et røntgenbilde som viser et panoramabilde av tennene, benstrukturen i overkjeven- og underkjevene, bihulene og kjeveleddene. Røntgenbildet tas med en teknikk kalt «tomografi». Opptaket gjøres ved at røntgenapparatet beveger seg en gang rundt hodet til pasientene mens de står inne i OPG-maskinen.Opptaket tar ca. 20 sekunder og er ikke ubehagelig på noen måter.

Tannlegeundersøkelser burde spesielt gjøres i forkant av tannbleking. Les mer om hvorfor her!

Kontakt oss

Vi anbefaler at du går å sjekker tennene dine årlig hos Praxisklinikkene i Oslo sentrum, Ullevål eller Asker. Bestill en time hos en av våre klinikker i dag for en god tannlegeopplevelse og god tannhelse i årene som kommer.

Avbestilling av time må skje innen 24 t før den oppsatte timen, hvis ikke ilegges et gebyr ( 75% av timehonoraret ift. NFT’s retningslinjer)